Båtliv

Hej på er alla läsare! 

Nu börjar snart semestern för Anna och mig, i år är planen att vi ska komma ut med den nya båten några gånger under semestern, det ser vi – och kanske allra mest Loui fram emot! Tidigare i våras hittade vi ett kap på blocket som vi roddade hem. Vi har kikat ett bra tag på båtar men av olika skäl har det inte blivit av förrän i våras. Det har varit en hel del pysslande med båten vilket jag ju bara tycker är kul, som den hantverkare jag är. 

Först fick jag skrapa bort den gamla skeppsbottenfärgen, att ta bort bottenfärg är ett gediget jobb kan jag tala om för er! Man målar ett nytt lager varje år på den del av båten som är under vattnet då det annars är stor risk att olika växter och djur såsom havstulpaner sätter sig fast. Dessutom kan de gamla färgerna ha giftiga ämnen i sig som är farligt för både miljön och en själv om man gör fel när man skrapar bort det. Så jag är mycket nöjd med min nya Speedheater System som jag införskaffade på en kollegas inrådan, detta då den bearbetar lack ända ner till träytan redan vid första behandlingen. IR värmer tillräckligt mycket för att den gamla bottenfärgen ska lossna, men inte så pass mycket att de giftiga ämnen i tidigare lager färg frigörs. Mycket miljövänligt alternativ alltså! Väldigt bra att ha verktyget inför nästa års jobb med båten också, dessutom har jag lovat grannarna och en annan kollega att de också ska få låna den. 

Anna har fixat med båtplats att hyra där vi kan ha den stående under sommaren, vilket också tagit sin tid då det är populärt med båtar och köerna kan på vissa håll vara upp till tio år långa! Som tur var hittade vi en att hyra i andra hand under två år, hoppas på att vi hittar något mer permanent senare. Men det blir bra såhär, nu kan vi testa denna och nästa sommar hur vi trivs med båten och om det funkar med Loui, han kan bli rätt exalterad ibland så vi oroar oss lite för att han ska ramla överbord. Egentligen är han kanske lite för liten än, så Annas syster har lovat att passa honom en helg senare i juli så Anna och jag kan åka ut på en längre runda själva.

Hörs igen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *